life és business coaching

Life és Business coaching

Fontos, hogy tisztában légy a korlátaiddal. De éppolyan életbe vágó, hogy a tekinteted a következő szintre emeld.

Shunmyo Masuno

Az élet folyamatos változás

Szinte semmi nem állandó benne és a sikeresség egyik legfontosabb összetevője az, hogy te miként reagálsz a változásra. Valamint az, hogy mennyire tudsz te magad is változni és változást generálni.

Döntéseket hozni nehéz. Mind az üzleti, mind a magánéletben. Ismerned kell hozzá saját kompetenciáidat, határaidat. Felhasználni minden tapasztalatodat, tudásodat és hallgatni belső megérzéseidre. Mert a döntéseid következményeként létrejövő változásokat elfogadni és másokkal elfogadtatni csak akkor tudod igazán, ha hited erős, és stabilan állsz a döntéseid mögött. Ráadásul ez egy folyamatos munka. A változtatásból le kell vonni a következtetéseket és újra változtani és újra levonni a következtetéseket és újra változtatni… 

life és business coaching

Hogyan hozhatsz jó döntéseket? A legfontosabb, hogy ismerd és vállald fel magad. Tudd, ki vagy, legyél tisztában a múltaddal és élesen lásd céljaidat, törekvéseidet, szándékaidat. Azt a jövőképet, amit megvalósítani, megalkotni, elérni vágysz. Ezért a coaching folyamatban elején Te leszel a fókuszban. Feltérképezzük, hogy honnan jöttél, milyen élmények voltak hatással arra, hogy ma létezel, változol és döntéseket hozol. Ezen túl megnézzük, hogy mi az a cél, amit el szeretnél érni és mik azok a tényezők, amik akadályoznak téged ezeknek a céloknak a megvalósításában. Azt tapasztalom, hogy nincs változás kívül addig, amíg belül nem változunk, és mi magunk nem leszünk képesek változni addig, amíg meg nem értjük, miért tartunk most itt, milyen tényezők vezettek jelenlegi élethelyzetünk kialakulásához.

Egy vállalkozás magának a vállalkozónak a kivetülése. Bármilyen elakadás, nehézség, zavar van a vállalkozásunkban, legyen az egyszemélyes, vagy akár egy nagyvállalat, annak gyökere bennünk, az emberben van.

A coaching folyamat arról szól, hogy onnan, ahol most vagy, hogyan tudsz eljutni oda, ahol lenni szeretnél. Minél egyszerűbben, minél hatékonyabban. Arra szerződök veled ebben a folyamatban, hogy a megoldásfókuszú és cselekvésorientált coaching eszköztárával segítselek céljaid megvalósításában és abban, hogy elérni ezeket a célokat ne évekig tartson.

life és business coaching

A coach szerepe tényleg olyan, mint egy sportedzőé. Segít, hogy a benned rejlő potenciálokat teljes mértékben kihasználni tudd.

  • Növeljük az önbizalmadat és a hitedet abban, aki és ami vagy.
  • Számba vesszük, mik azok az összetevők, amiktől sikeresnek érzed magad.
  • Dolgozunk azon, hogy nyitott légy. Azért, hogy bármilyen szituációt meg tudj nézni külső szemszögekből is. Ez segít abban, hogy ne problémaként, hanem lehetőségként láthasd az élethelyzeteidet.
  • A változásokhoz merész és kreatív gondolkodás szükségeltetik. Megnézzük, hogy van-e elég bátorságod lépni, dönteni, és ha nincs elég, megszüntetjük annak okait.
  • Megkeressük, milyen módszerekkel tudsz hatékonyan működni, dolgozni, élni az életed. Hogy gazdálkodsz az időddel, és hogyan gazdálkodhatsz vele jobban.
  • Feltérképezzük, hogyan kommunikálsz és azt is, hogyan fejezheted ki magad érthetőbben, tisztábban, világosabban.

Folytathatnám még a sort, hiszen számtalan életterület van, amiben elakadásunk lehet, amiben segítségre szorulunk, ahol tisztázandó kérdések vannak, amikben fejlődni akarunk. Folytathatnám, de nem teszem, mert biztos vagyok benne, hogy konkrét oka van annak, hogy most ezeket a sorokat olvasod. Valami, ami fáj. Valami, amivel nem tudsz mit kezdeni. Valami, ami megoldásra vágyik benned. Valami, ami változásra kész.

Milyen témákkal érdemes a life és business coaching során hozzám fordulni?

– Magánéleti elakadások, dilemmák
– Önismeret,  a belső én felfedezése, hogyan is működök a világban?
– Kommunikáció változtatás. Ha szeretnél változtatni a környezeteddel folytatott             kommunikációdon, még az ember-állat kommunikációt is ide lehet érteni, akkor lehet hasznos   megoldás a coaching ülés.
– Életkerék megvizsgálása, hogy hol vannak a súlypontok a különböző életterületeknél, hol       lenne meg a kívánt egyensúly.
– Aspiráció (belső erőforrás) fejlesztése, a belső motiváltság felfedezése, előcsalogatása, integrálása a mindennapi életbe.
– Időgazdálkodás
– Párkapcsolat létesítése, meglévő működtetése magas fokon.
– Gyereknevelési kérdésekkel, elhatározások beépítése a napi rutinba.
– Szokások kialakítása
– Munka-magánélet egyensúlya
– És még sok-sok téma….

life és business coaching

Jelentkezz be hozzám és fedezzük fel együtt azt, honnan induljunk a változás felé.

Csoportos coachingra itt jelentkezhetsz be