Soft Skill Tréningek

Fontos, hogy tisztában légy a korlátaiddal. De éppolyan életbe vágó, hogy a tekinteted a következő szintre emeld.

Soft Skill tréningek vállalkozásoknak és magánszemélyeknek

Ha munkatársaid képzésébe, fejlesztésébe fektetsz be, akkor a vállalkozásod jövőjét teszed biztonságosabbá!

Hozzuk ki együtt a munkatársaidban rejlő potenciált, hozzuk ki a maximumot a csapatból!
Széles módszertani eszköztárral, minden esetben egyedi megoldás keretében támogatlak céljaid elérésében.

Mi az a tréning? 

Olyan módszer, ahol a tréner az elméleti tananyag átadásán kívül a résztvevőkkel be is gyakoroltatja azt, így válik gyakorlati tudássá.

Választható tréning témák:

Soft skill tréningek

Well-being – stresszkezelés és hangfürdő az irodában

Wellbeing
Manapság egy szervezeten belül a munkatársak jólléte (well-being) is kiemelt fontosságú kell legyen. Ha ugyanis a dolgozó szívesen megy be nap mint nap az irodába, az növeli a teljes szervezet produktivitását és termelékenységét. A motivált vezetők és munkatársak pozitív hatással vannak egymásra, és ezáltal közvetlenül a cégre is, ezért vezetőként érdemes a stresszkezelést komolyan venni. Erre nyújt tökéletes megoldást a hangfürdő az irodában.

Ön- és emberismeret (enneagram alapján)

Ön- és emberismeret (enneagram alapján)

Ahhoz, hogy másokat is megismerjünk, önmagunk megismerése és elfogadása az első lépés. A tréning során az enneagram segítségével tárjuk fel a különböző embertípusokat, mely három alappilléren nyugszik: test (ösztön), lélek (érzések), szellem (gondolatok).

5 szeretetnyelv a munkahelyen

5 szeretetnyelv a munkahelyen:

Az 5 szeretetnyelv fogalmát Gary Chapman amerikai pszichológusnak köszönhetjük, aki a módszert a munkahelyi kapcsolatokra is átdolgozta. Az ajándékozás, minőségi idő, elismerő szavak, segítőkészség és az érintés nyelve a munkahelyünkön is megjelenik: ha szeretnénk jobb viszonyt ápolni kollégáinkkal, megismerni a hozzájuk vezető utat, akkor a szeretetnyelv-fókuszú tréning segíthet ebben.

Asszertív kommunikáció

Asszertív kommunikáció

Az asszertív kommunikációs tréning során elsajátítjuk azokat a technikákat, amelyekkel hatékonyabbá és erőszakmentessé tehetjük megnyilvánulásainkat, viselkedésünket. Az asszertivitás egyik fontos alapja az énközlések használata és a saját, illetve mások érzéseinek tudatosítása és elfogadása. Megtanuljuk önmagunkat határozottan, de asszertíven képviselni, kifejezni és másokhoz kapcsolódni.

Stresszkezelés

Stresszkezelés

Különböző stresszkezelési technikákkal csökkenthetjük a hétköznapjainkban és a munkahelyünkön tapasztalt szorongást, stresszt. Ezáltal felszabadultabbak leszünk, és könnyebben megküzdünk a nehéz helyzetekkel.

Változásmenedzsment agilis szemlélettel

Változásmenedzsment agilis szemlélettel

Rohamosan fejlődő világunkban kiemelten fontos a változásokhoz való rugalmas hozzáállás, alkalmazkodás. Egy jó szervezet felkészül a változásokra, és hatékonyan tesz azért, hogy a szervezetben dolgozók egyéni szinten is elsajátítsák az ehhez szükséges skilleket. A változásmenedzsment-tréning során szemléletet és technikákat tanulunk egy átfogó változáskezelési stratégia létrehozásához.

Intuíciófejlesztés

Intuíciófejlesztés

Intuícióink (megérzéseink) általában nem tudatos működésünk eredményei, azonban lehetséges fejleszteni és tudatos szintre hozni. Belső intuíciónk segít bennünket választási helyzetekben, döntések meghozatalában, életünk alakításában, de az önmagunkhoz való kapcsolódásban is fontos szerepe van.

Időgazdálkodás

Időgazdálkodás

Ahhoz, hogy munkánkban és magánéletünkben is egyensúlyba kerüljünk, fontos a hatékony időbeosztás. Az időmenedzsment-tréning segít, hogy ne csapjanak össze a fejünk felett a hullámok, és feladatainkat megfelelően csoportosítva, priorizálva gazdálkodjunk az időnkkel.

Együttműködés és csapatépítés

Együttműködés és csapatépítés

Bármely szervezetben az emberek általában nem elkülönülten, hanem csapatban dolgoznak. De még ha egy egyéni vállalkozóról is beszélünk, a másokkal történő közös munka elkerülhetetlen. Ahhoz, hogy az együttműködés és a csapatmunka hatékony legyen, fontos, hogy a vezetők és alkalmazottak azon képességek, technikák birtokában legyenek, amelyek ezt elősegítik.

Játszmáink (TA a gyakorlatban)

Együttműködés és csapatépítés

A tranzakcióanalízis (a módszer Eric Berne-től származik) segítségével megtanítom, hogyan tudjuk kommunikációnkat hatékonyabbá tenni játszmák nélkül.

Growth Mindset – fejlődési szemlélet

Growth Mindset – fejlődési szemlélet

A tréning fókuszában a növekedésorientáltság áll. Szemléletformáló hatása van: a fejlődésre, folyamatos tanulásra koncentrál. A Growth Mindset szemlélet szerint fontos, hogy elhiggyük magunkról, hogy sikeresek lehetünk, és ennek érdekében lépéseket teszünk. A hibákat megtanuljuk elfogadni, azokból építkezve haladunk tovább. A tréning során tágítjuk a komfortzónát, így bátrabban tudunk szembenézni az új kihívásokkal.

Nemet mondás művészete

Nemet mondás művészete:

Határaink meghúzása fontos lépés önismeretünk fejlődésében. Ehhez meg kell tanulnunk NEMET is mondani. Ez koránt sem olyan egyszerű feladat a hétköznapok forgatagában, időnyomás alatt vagy udvariassági szituációkban. A tréningen azt is végigvesszük, hogy Mikor? és Hogyan? és Kinek? mondjunk nemet! Talán ez az egyik kedvenc témám, mert a tréning sok elemét saját önfejlesztésen során megtapasztaltak alapján állítottam össze.

Retorika, nyilvános beszéd

Retorika, nyilvános beszéd

Sokunknak jelent stresszhelyzetet, ha nyilvános helyen kell beszédet mondanunk. Előadóként fontos a megfelelő beszédtechnika, intonáció, hangerő elsajátítása. Azonban a tréning nemcsak ebben segít: hétköznapi kommunikációnkat is fejleszti.

Coaching szemlélet a munkahelyen

Coaching szemlélet a munkahelyen

Legfőképp vezetőknek, HR-szakmában dolgozóknak szóló tréning, amelynek fókuszában a coach szemléletű vezető/vezetés áll. A coaching szemlélet hatékony vállalatfejlesztési eszközként szolgál, amelyben hangsúlyt kap a munkahelyi dolgozók jólléte is.

Empátia- és érzelmiintelligencia-fejlesztés

Empátia- és érzelmiintelligencia-fejlesztés

Az érzelmi intelligenciát és az empátiakészséget lehet és érdemes is fejleszteni. Az elsajátított készségek, technikák stresszmentesebbé teszik hétköznapjainkat, gördülékenyebbé magán és munkahelyi kapcsolatainkat, ezáltal sikeresebbek lehetünk, karrierünk szárnyakat kaphat.

Konfliktuskezelés

Konfliktuskezelés

Ha konfliktusainkat hatékonyabban és asszertívebben szeretnénk kezelni, számos technikát és módszert alkalmazhatunk. A konfliktusok mindennapi életünk során és munkahelyünkön is megjelenhetnek, ám nem mindegy, hogyan állunk hozzá. Vezetőként és munkavállalóként is felelősek vagyunk a konfliktusok megfelelő kezeléséért.

Kreatív problémamegoldás-fejlesztés

Kreatívproblémamegoldás-fejlesztés

Nehézségek, problémák mindig akadnak életünk során. A jó hír, hogy megküzdési stratégiákat mindig tanulhatunk, és fejleszthetjük problémamegoldó készségünket!

Folyamatszervezés (LEAN)

Folyamatszervezés (LEAN)

A LEAN-módszer egy japán eredetű folyamatszemlélet, amelyet számos szervezet alkalmaz. A módszer lényege, hogy a munkafolyamatokra egységként tekint, amelyeket folyamatosan fejlesztenek – a dolgozók készségeivel együtt. Irodai környezetben is tökéletesen lehet alkalmazni ezt a fajta szemléletet, amellyel csökkenthetők a veszteségek és növelhető a hatékonyság és ezáltal nő a bevétel és a profit.

Siker- és teljesítménynövelés:

Siker- és teljesítménynövelés

Egy szervezet akkor tud növekedni és még több sikert elérni, ha megvan a kellő motiváció és készségtár a szervezet munkatársaiban. Ebben a folyamatban a vezetőnek kiemelt szerepe van. Ugyanígy egyénként is van lehetőség arra, hogy saját feladatunkat, elképzelésünket sikerre vigyük, teljesítményünket növeljük – ehhez nyújt segítséget ez a típusú tréning.

A tréningről bővebben az alábbi cikkben is olvashatsz.

Referenciáim közül néhány:

Jelentkezz be hozzám és fedezzük fel együtt azt, honnan induljunk a változás felé.

Rólam mondták

Bejegyzések a témában

Iratkozz fel hírlevelemre!