A Zeneterápia világnapja alkalmából 2022 november 15

A zeneterápia hasznos lehet, olyan esetekben, amikor a szóbeli segítő módszeretek már kevésnek bizonyulnak. Attól terápia, hogy ez a módszer képes lelki blokkok oldására is spontán módon, akár egészséges, akár lelkileg mélyponton lévő élőlényeknél. Azért írtam élőlényeket, mert nem csak embereknél alkalmaznak hangterápiát, hanem állatoknál és növényeknél is.

Hangfürdőnek nevezzük, amikor kényelmes testhelyzetben, ülve vagy fekve relaxál a résztvevő, (nem szükséges meditálni) és a hangszerek, hangtálak által keltett rezgések indíthatnak el testi-lelki gyógyító folyamatokat. A hangok jótékony hatásáról több évtizedes kutatási eredmények tanúskodnak.

Hogy miben más egy hangfürdő és egy hangpancsi foglalkozás?

Hasonlóság, hogy mindkettőben hangszerek, hangtálak szerepelnek és egyikben sincs víz. J A hangpancsi kifejezetten gyerekeknek szól és a rövidebb relaxációs részt játos foglalkozás előzi meg, ahol a gyerekek kipróbálhatják és megismerhetik a hangszereket. Ennek célja, hogy növelje a koncentrációs képességüket, fejlessze az együttműködésüket, és még sorolhatnám.

A Zeneterápia világnapja alkalmából 2022 november 15-én országosan közel 30 helyen tartanak foglalkozást a Hangpancsi vezetők. Én is csatlakoztam a kezdeményezéshez és Budapesten a Tündérkert óvodában két csoporthoz is viszem a „csodahangszereimet”, mint például a hangtálak, handpan, nyelvesdob, óceándob és a koshi. Ezek zártkörű óvodás csoportok, de ha szeretnél meghívni saját óvodás, kisiskolás csoportodba, szívesen elmegyek délutáni foglalkozást tartani aznap a Világnap alkalmából térítésmentesen.

 

Tetszik, amit olvastál? Mutasd meg másnak is!

Üdvözöllek, Topor Ágnes vagyok

Üdvözöllek, Topor Ágnes vagyok

coach, mesedráma vezető és hangterapeuta. Küldetésem, hogy egyre közelebb és közelebb kerülj céljaidhoz úgy, hogy menetközben is élj. Az élet élvezete az úton is van, nem csak a megérkezésben.

Én most már tiszta tekintettel látom, hogy milyen csodálatos volt azt az utat bejárni, és visszaemlékezni arra, honnan jöttem, és hol tartok most. Ehhez szükséges volt az elmúlt 10 év önismerete, blokkok oldása, más nézőpontból tekinteni a múltra.

Bővebben rólam

Legfrissebb cikkek

IX. Életmód és Ásvány Expo

Szeptember 23-án és 24-én ismét Életmód és Ásvány Expo a Lurdy Házban! Kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, ahol vásárokkal, előadásokkal, workshopokkal és kiállításokkal várják

Bővebben »

Nemet mondás

Az első cselekedeteink között van a nemet mondás. Amikor egy szoptatott baba jól lakik elfordítja a fejét a cicitől. Innen jön (kutatásaim alapján tudtam meg)

Bővebben »
Iratkozz fel hírlevelemre, és értesítést kapsz legújabb blogbejegyzéseinkről!