Hangtálkezelés: a hangtálak csodája

A hanggal történő gyógyítás, gyógyulás nem újkeletű: az ember már nagyon korán használt különböző hangkeltő eszközöket, amelyekkel érzelmeit fejezte ki, vagy éppen elijesztette a vadat, vagy csak örömében zenélt. 

Nepálban és Indiában úgy tartják, hogy minden a hangból indul ki. De a Biblia is azt mondja, hogy kezdetben volt az Ige, ami szintén egy kimondott teremtési aktus. 

A természetközeli népek a mai napig használják a hangot, az általa keltett rezgéseket, mivel tudják, hogy gyógyító ereje van. Ezeket a rezgéseket használjuk a hangtálterápiában is, a tibeti hangtálak segítségével. Ezek a rezgések végigáramolnak a testben öngyógyító folyamatokat beindítva. A hangtálkezelés során meditatív állapotba kerülsz, ellazul az elméd, ezáltal a tested is. 

Testünk 70%-át víz alkotja, ami tökéletesen tudja áramoltatni bennünk a hangrezgéseket. Amellett, hogy kiváló nyugtató, stresszoldó hatással bírnak, a rezgések különböző szervi panaszokat is enyhíthetnek, mint például gyomorpanaszok, fejfájás, hátfájás, derékfájás, vérkeringési problémák stb. Nem ajánlott azonban a terhesség első trimesztere, epilepszia, fennálló gyulladás és szívritmuszavar esetén.

A hangtálak összetétele

A hangtálak fémből készülnek, ezen belül is 7-félét különböztetünk meg, melyek mindegyike kapcsolódik valamelyik bolygóhoz és szellemiséghez, ezáltal tudnak a teljes testre és az elmére is hatni: 

1) arany: a Nap a kapcsolódó bolygója, mely a tudat és az életenergia jelképe

2) ezüst: Hold – idő, előrehaladás

3) higany: Merkúr – szellem és test kapcsolata, tudás, kommunikáció

4) ón: Jupiter – egyetemes tudás

5) ólom: Szaturnusz – anyag

6) réz: Vénusz – szeretet, vonzódás

7) vas: Mars – férfienergia, teremtés (szándéktól függően romboló is lehet)

Vannak kisebb és nagyobb tálak, melyeknek hangja a különböző csakrákhoz igazodik (a kisebbek magasabb hangfekvésben szólalnak meg, míg a nagyobbak mélyebben és hosszabban csengenek).

Kulturális érdekességek

A nepáli kisgyerekek szemére hangtálakat tesznek még az első életévük betöltése előtt. Ezzel a szellemi látást segítették előhozni bennük. Régen a tibeti kovácsok megszagolták vagy megkóstolták a földet, hogy érezzék, alkalmas-e hangtálak készítésére. Ezek a kovácsok hangtálkészítéskor feleségüket is maguk mellé vették, hogy a jin-jang energia a hangtálba is áramolhasson.

A hangtálkezelés menete

  • Röviden beszélgetek veled, hogy mi a hangtálkezeléssel a célod.
  • Érdemes hoznod magaddal kényelmes ruhát, átöltözési lehetőség van az Életmód Központban.
  • A földre helyezett 5 cm vastag szivacsra fekszel, és egy puha takaróval is betakarózhatsz. Ezekről mi gondoskodunk!
  • Érdemes csukott szemmel végezni a körülbelül 50 perces hangtálkezelést az ellazultság érdekében, de természetesen nyitott szemmel is jelen lehetsz.
  • A hangtálkezelés végén megbeszéljük a tapasztalatokat, és érdemes sok vizet fogyasztani utána.
  • Akut probléma esetén lehet akár naponta is hangtálkezelést kapni, ezt szerencsére nem lehet túladagolni, de nem helyettesíti a szakszerű orvosi kezelést, inkább kiegészíti azt. Egészségmegőrzési céllal heti 1 alkalom egészséges vitalitást tud eredményezni.
  • A kezelés után érdemes figyelni, vigyázni a közlekedésre, autóvezetésre.

Tetszik, amit olvastál? Mutasd meg másnak is!

Üdvözöllek, Topor Ágnes vagyok

Üdvözöllek, Topor Ágnes vagyok

coach, mesedráma vezető és hangterapeuta. Küldetésem, hogy egyre közelebb és közelebb kerülj céljaidhoz úgy, hogy menetközben is élj. Az élet élvezete az úton is van, nem csak a megérkezésben.

Én most már tiszta tekintettel látom, hogy milyen csodálatos volt azt az utat bejárni, és visszaemlékezni arra, honnan jöttem, és hol tartok most. Ehhez szükséges volt az elmúlt 10 év önismerete, blokkok oldása, más nézőpontból tekinteni a múltra.

Bővebben rólam

Legfrissebb cikkek

IX. Életmód és Ásvány Expo

Szeptember 23-án és 24-én ismét Életmód és Ásvány Expo a Lurdy Házban! Kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, ahol vásárokkal, előadásokkal, workshopokkal és kiállításokkal várják

Bővebben »

Nemet mondás

Az első cselekedeteink között van a nemet mondás. Amikor egy szoptatott baba jól lakik elfordítja a fejét a cicitől. Innen jön (kutatásaim alapján tudtam meg)

Bővebben »
Iratkozz fel hírlevelemre, és értesítést kapsz legújabb blogbejegyzéseinkről!